Сливочно-лососеві роли

Рецепти закусок

 



Для приготування вершково-лососевих рол буде потрібно
250 грам слабосоленого філе лосося
200 грам вершкового сиру
3 помідори
1 пучок зеленої цибулі
1 пучок базиліка
2 щіпки мускатного горіха
2 зубчики часнику
1 столова ложка оливкової олії
1 столова ложка бальзамічного оцту
5-6 крапель лимонного соку за смаком
Фольга


Помідори, зелений лук і базилік промиваємо. Помідори нарізаємо маленькими кубиками. Зелену цибулю дрібно нарізаємо. Часник очищаємо. Вершковий сир викладаємо в блендер, додаємо часник, листя базиліка, мускатний горіх і оливкове масло і все добре перемішуємо.
Отриману масу змішуємо з помідорами і зеленою цибулею (трохи залишаємо для прикраси) і додаємо кілька крапель лимонного соку за смаком.
Філе лосося добре промиваємо і обсушуємо. Нарізаємо рибу тонкими слайсами, скроплюємо бальзамічним оцтом і залишаємо на півгодини. Викладаємо рибу на фольгу так, щоб краї накладалися один на одного, утворюємо рівний пласт. Рівномірно розподіляємо по рибі вершково-овочеву начинку.
Акуратно згортаємо в рулет, злегка притискаючи рибу, щоб він вийшов щільним. Розміщуємо рулет в холодильник на 2-3 години, щоб він просочився. Потім знімаємо фольгу, нарізаємо готовий рулет на шматочки і викладаємо на тарілку, прикрашаємо залишками зеленої цибулі і подаємо на стіл.

Щоб рулет вийшов ні просто смачним, але і ситним, його можна обернути в тонкий лаваш, а в начинку додати дрібно нарізану шинку.

Приємного Вам апетиту!