Яєчня з шинкою в помідорі

Другі страви

 


Далеко не праві ті, хто вважають яєчню банальним і тривіальним стравою. Природно якщо кілька яєць кинуті на розпечену сковороду можна вважати яєчнею. В іншому ж, дане кулінарне творіння таке ж блюдо, як і інші, до того ж воно воістину культове і мається на кулінарних згадках практично всіх народів світу.

І за час свого існування як повноцінного страви, безумовно з'явилося безліч способів приготувати яйця вишукано і зі смаком. Яєчня або брехуха, «на блюді» або з помідорами. Фрітата, тортилья або омлет. Все це багатолика яєчня в самих різних її уявленнях і інтерпретаціях.

Не дивлячись на величезну кількість вже наявних і тільки лише з'являються рецептів, багато з яких абсолютно не відтворювані, унікальні і бездоганні, яєчня все ж була є і буде непорушним, нестаріючим прапором поживною та корисної їжі для багатьох мільйонів людей по всьому світу.

Багато кулінарні рецепти з фото, детально описують процес приготування різних страв доступні сьогодні на просторах інтернету. Але чомусь яєчню такої честі обділили і докладних рецептів з фото куди менше. Так що потрібно неодмінно виправити цю несправедливість і створити такий рецепт. Отже, Вашій увазі пропонується рецепт яєчні з шинкою в помідорі з фото.

Інгредієнти: великий помідор (1 шт.); дрібно порізаними ріпчаста цибуля (20 гр.); нарізана кубиками шинка (50 гр.); нарізані кубиками гриби: білі або печериці (50 гр.); куряче яйце (1 шт.; вершкове масло (20 гр.); сіль, перець, зелень.

Гриби і шинку обсмажити протягом однієї хвилини - окремо. Потім посолити і поперчити.




З помідора потрібно зрізати верхівку і вийняти весь вміст. Усередині розмістити шинку і гриби.



Потім помідор потрібно розмістити на листі або формі для випікання і зверху розбити яйце.



Далі помідор потрібно відправити в духовку і випікати 20 хвилин при температурі 180 градусів.


© 2015-2022  rec.pp.ua