Соус Тартар - рецепт

Соуси. Рецепти соусів

 

Популярний в усьому світі соус тартар традиційно подають до риби - вареної, смаженої, запеченої в духовці або на вугіллі. Але він підходить до страв та з морепродуктів, і з овочів, і навіть з м'яса. Сьогодні можна купити в магазині вже готовий соус тартар, а можна приготувати його самим.
Інгредієнти для соусу Тартар
2 варені жовтки
1 сирий жовток
1 столова ложка дижонской гірчиці
2/3 склянки оливкової олії
2 столові ложки сметани
2 столові ложки каперсів
2 столові ложки подрібнених маринованих огірків
1 чайна ложка дрібно рубаної зелені кропу
1 столова ложка лимонного соку або білого винного оцту
сіль
чорний мелений перець
Приготування соусу Тартар
Натерти варені жовтки на дрібній тертці, додати сирий жовток, гірчицю, лимонний сік, збити до однорідної маси, додавати масло порціями, тонкою цівкою, постійно збиваючи вінчиком. Додати сметану, посолити, поперчити, додати каперси і корнішони, кріп, перемішати.
Існує й інший спосіб приготування соусу Тартар.
Треба взяти готовий майонез і додати в нього, наприклад, подрібнені мариновані огірки та зелень кропу. Або солоні гриби і зелень петрушки.
Варіацій існує багато. Це можуть бути гриби солоні або мариновані, огірки, оливки або маслини, зелений або ріпчасту цибулю, каперси, кріп, петрушка, естрагон і навіть часник.
Експериментуйте і насолоджуйтеся смаком.
Приємного апетиту!