як приготувати Домашній кетчуп

Соуси. Рецепти соусів

 


Інгредієнти для кетчупу
2 кг стиглих томатів
150 грам цукру
1 стручок гіркого перцю
1 столова ложка солі
10 штук гвоздики
10 горошин чорного перцю
4 -5 зубчиків часнику
1 столова ложка винного оцту
1 головка цибулі

Рецепт приготування томатного кетчупу

1. Помідори помити і очистити від плодоніжок, після чого подрібнити в блендері і протерти через сито, позбувшись тим самим від великих частин.

2. Вилити помідорні масу в каструлю з товстим дном, додати всі інші інгредієнти крім цибулі та часнику. Варити 2,5-3 години.

Хоча в рецепті вказано 150 грам цукру, це може бути навіть багато. Поекспериментуйте, щоб знайти кохану пропорцію. Мені здається, що 100-120 грам може цілком вистачити. Але майте на увазі, що зі зменшенням кількості цукру, починає сильніше відчуватися сіль. Її кількість теж можна трошки зменшити, якщо додасте менше цукру.

3. Додати цілу цибулину і часник в шкірці. Варити ще 2,5-3 години.

В оригінальному рецепті написано, що загальний час приготування 3 години. Але як ми розсудили, коли вперше робили цей рецепт, трьох годин буде мало. Хотілося дійсно густого кетчупу. Тому ми ще поварили, і часу знадобилося удвічі більше, щоб досягти потрібної консистенції.

4. Дістати цибулю, часник і гіркий перець. Розлити в стерилізовані баночки. Зберігати в холодильнику.

Кетчуп дуже уварюється. І потім швидко з'їдається.