Соус тартар (Tartar Sauce)

Соуси. Рецепти соусів

 

2 варені жовтки; 1 сирий жовток; 1 ст. л. діжонськой гірчиці; 2/3 ст. оливкової олії; 2 ст. л. крем-фрешу; по 2 ст. л. каперсів і дрібно нарізаних (натертих) корнішонів; 1 ч. л. дрібно рубаного шалота (або сріблястого лука); 1 ст. л. лимонного соку (або винного оцту); сіль, чорний перець

Натерти жовток на тертці, додати сирий жовток, гірчицю, збити до однорідності, додати масло (порціями, тонкою цівкою), постійно збиваючи вінчиком (на середніх швидкостях, якщо блендером). Додати сметану, посолити, поперчити, влити лимонний сік (або оцет), додати каперси і корнішони, цибуля, перемішати. Подавати до риби або м'яса.