Бутерброди з червоною рибою

Рецепти бутербродів

 


Бутерброди з червоною рибою

Склад
малосольная (або підкопчена) сьомга або форель,
батон, багет або тостовий хліб,
листя салату,
лимон,
маслини,
зелень кропу або петрушки
Приготування
Багет нарізати скибочками, товщиною близько 7 мм.

Рада 1. Багет можна нарізати трохи навскоси, щоб збільшити площу бутерброда.
Скибочки батона розрізати на 2 частини (можна вирізати трикутнички або кружки).
А тостовий хліб розрізати на 2-4 частини у вигляді двох трикутників або чотирьох квадратів - залежно від бажаного розміру бутербродів.

Рада 2. За бажанням, хліб можна тонким шаром змастити вершковим маслом і трохи обсмажити або підсушити в тостері.
Або, як варіант, кожну скибочку багета можна намазати пастою з авокадо (в якості заміни вершкового масла). Для цього авокадо потрібно розрізати уздовж навпіл, видалити кісточку. Дрібно нарізати м'якоть авокадо або розім'яти виделкою і скропити соком лимона. Такий авокадо-пастою можна намазати бутерброди і трохи посолити.

Червону рибу нарізати тонкими скибочками.
Лимон вимити, обсушити і нарізати тонкими кружками або полукружкамі.
З оливок злити розсіл і добре обсушити на паперових рушниках.
Листя салату вимити і покласти в миску з холодною водою на 30-60 хвилин, щоб салат став хрустким.
Відкинути салат на друшляк, дати стекти рідини і добре обсушити листя на рушник або в каруселі для сушіння зелені.
На кожну скибочку хліба покласти листочок салату.

Зверху викласти скибочку червоної риби.

Рада. Можна скомбінувати червону малосольну сьомгу або форель, наприклад, з малосольні або підкопченим палтусом - вийде контрастне поєднання червоного і білого.

На шпажку або зубочистку одягнути скибочку лимона з оливами і зафіксувати на бутерброді.
Прикрасити бутерброди зеленню кропу або петрушки.
Блюдо з бутербродами затягнути харчовою плівкою і прибрати в холодильник до подачі.