Картопля під соусом бешамель

Соуси. Рецепти соусів

 

Картопля під соусом бешамель

Проста варена картопля стане незабутньою на смак, якщо подати її під соусом бешамель.
Інгредієнти: для рецепта : :
На 2-3 порції:
картопля - 4 - 5 шт.
Масло вершкове - 50 гр.
Борошно - 2 ст.л.
Молоко - 0,5 літра
сіль, перець
мускатний горіх
сир - 100 гр.
Зелень

Бешамель - слово, пестить слух кожного, хто хоч скільки марить про прогулянки по набережній Сени і вечері в одному з численних ресторанів Франції, щоб отпробовать там це кулінарне творіння французьких кухарів.

Рецепт соусу бешамель

Растапливаем на сковорідці вершкове масло. Як тільки воно розтопиться, всипаємо в нього просіяне борошно:


Продовжуємо суміш нагрівати і помішувати, після чого невеликими порціями вливати в неї молоко. Саме по порціях, щоб встежити за густотою соусу. Важливо пам'ятати, що охолонувши, соус стане ще трохи густіше.



Коли порахуєте, що молока достатньо, також безперервно помішуючи, даєте молоку закипіти, після чого проварити його ще пару хвилин.

Поки соус проваривается, додаємо в нього сіль, перець (бажано мелений) і, найголовніше, мускатний горіх.



І під соусом бешамель ми і подаємо відварну картоплю, посипавши його ще зверху натертим сиром.

І не вірте, що тільки лазіння смачна під цим соусом - картопля під соусом бешамель тому явне доказ!


© 2015-2022  rec.pp.ua