Маковий рулет

Десерти. Рецепти десертів

 

Інгредієнти:
Тісто:
- 200 мл. молока
- 2 ст. ложки цукру
- 35 гр. вершкового масла
- 1 ст. ложка рослинної олії
- 1 яйце
- 0.5 ч. ложки солі
- 0.5 пакетика ваніліну
- 1 ч. ложка з невеликою гіркою сухих дріжджів
- 2-2.5 склянки борошна (склянка = 250 мл.)
Начинка:
- 1 не повний стакан маку
- 4-5 ст. ложок цукру
- 1 яйце
- жменя родзинок за бажанням
- трохи розм'якшеного вершкового масла

Приготування:

У теплому молоці розчинити дріжджі, поки прибрати в сторону. вершкове масло розтопити, перелити в миску, додати сіль, цукор, яйце, ванілін і рослинне масло, добре все розтерти віночком.
В молоко з дріжджами додати склянку просіяного борошна, перемішати, додати суміш з маслом, додавати порціями просіяне борошно замісити гладке тісто, перекласти його в миску змащену олією, накрити й забрати в тепле місце на 1 годину .

Я ставлю в духовку включену на 30 градусів, в теплі тісто краще підходить. У каструльці закип'ятити трохи води (близько 2-х склянок), всипати мак, коли вода з маком закипить вогонь вимкнути, накрити каструльку кришкою, дати постояти маку в гарячій воді 5 хвилин. Потім воду обережно злити, можна через сито, мак остудити і перемолоти в м'ясорубці з дрібною сіточкою або можна в блендері.
У готову макову масу додати цукор, родзинки і сире яйце, добре перемішати, начинка готова.

Підійшло тісто обминути, розкачати на посипаний борошном стіл в прямокутник, змастити тісто м'яким вершковим маслом, розподілити зверху начинку. Згорнути не тугою рулет, перенести на деко швом вниз (застелити папером і змастити її вершковим маслом), підвернути краю, накрити рулет плівкою і дати постояти ще 15-20 хвилин, потім змастити яйцем, зробити кілька проколів дерев'яною шпажкою зверху і з боків. Випікати при температурі 180 градусів близько 40-ка хвилин, якщо буде сильно рум'янитися верх накрити його фольгою, сірник повинен вийти сухою.
Остудити рулет на решітці.


© 2015-2022  rec.pp.ua