Бельгійські пивні оладки (Відкрита кухня) Кондитерські вироби та випічка Рецепт з передачі Відкрита кухня (01.03.2014) Вам потрібно: Борошно 200 г Яйце 4 шт. Дріжджі сухі 5 г Пиво світле 200 мл Масло вершкове 60 г Цукор 135 г Сіль за смаком Для соусу: Яблука 2 шт. Вершкове масло 10 г Цукор 2 ст.л. Мускатний горіх щіпка Кориця 1 паличка Гвоздика 4 шт. Сухе червоне вино 300 мл Заморожена вишня 1 упаковка Бельгійські пивні оладки рецепт приготування: 1. Яблука для соусу ріжемо дрібним кубиком, в той же час в сотейнику розтоплюємо вершкове масло з невеликою кількістю цукру. 2. Для тесту в 250 г борошна додаємо дрібку солі і трохи мускатного горіха. 3. Розтоплене вершкове масло ділимо на дві частини. Одну частину збиваємо з цукром, ця частина піде в тісто. А у вершкове масло в сотейнику додаємо порізані яблука. Це наш майбутній соус. 4. Поки яблука карамелізіруется, займаємося тестом. У масло для тіста розбиваємо 3 яйця і добре перемішуємо. У миску з борошном додаємо п'ять грам сухих дріжджів, яйця з маслом, перемішуємо і вливаємо пиво. 5. На плиті у нас продовжує готуватися соус до оладок, і яблука в сотейнику вже підсмажилися. Пора додати до них паличку кориці, гвоздику, ще трохи цукру і заморожену вишню. Для соусу беремо сухе червоне вино, заливаємо в сотейник 300 мл і залишаємо нудитися на повільному вогні. Вино має випаруватися в два рази. 6. Додаємо у форму ще трохи тесту, щоб втопити начинку, і запікаємо оладки приблизно 20 хвилин при температурі 180 градусів. 7. Проціджуємо соус через марлю, всі спеції, ягоди і яблука нам більше не знадобляться. Залишилося пряне вино знову ставимо на вогонь. Його ми будемо затягувати кукурудзяним крохмалем. Заморожена вишня буде прикрасою в нашому соусі, тому ми додаємо її в самому фіналі приготування, щоб ягода не загубила форму. Подивіться, яким глянцевим виходить соус. Цей блиск ми отримали завдяки кукурудзяному крахмалу. |
Категорії
Найсмачніші рецепти