Бельгійські пивні оладки (Відкрита кухня)

Кондитерські вироби та випічка

 

Рецепт з передачі Відкрита кухня (01.03.2014)

Вам потрібно:

Борошно 200 г
Яйце 4 шт.
Дріжджі сухі 5 г
Пиво світле 200 мл
Масло вершкове 60 г
Цукор 135 г
Сіль за смаком

Для соусу:
Яблука 2 шт.
Вершкове масло 10 г
Цукор 2 ст.л.
Мускатний горіх щіпка
Кориця 1 паличка
Гвоздика 4 шт.
Сухе червоне вино 300 мл
Заморожена вишня 1 упаковка

Бельгійські пивні оладки рецепт приготування:

1. Яблука для соусу ріжемо дрібним кубиком, в той же час в сотейнику розтоплюємо вершкове масло з невеликою кількістю цукру.

2. Для тесту в 250 г борошна додаємо дрібку солі і трохи мускатного горіха.

3. Розтоплене вершкове масло ділимо на дві частини. Одну частину збиваємо з цукром, ця частина піде в тісто.
А у вершкове масло в сотейнику додаємо порізані яблука. Це наш майбутній соус.

4. Поки яблука карамелізіруется, займаємося тестом. У масло для тіста розбиваємо 3 яйця і добре перемішуємо.
У миску з борошном додаємо п'ять грам сухих дріжджів, яйця з маслом, перемішуємо і вливаємо пиво.

5. На плиті у нас продовжує готуватися соус до оладок, і яблука в сотейнику вже підсмажилися.
Пора додати до них паличку кориці, гвоздику, ще трохи цукру і заморожену вишню.
Для соусу беремо сухе червоне вино, заливаємо в сотейник 300 мл і залишаємо нудитися на повільному вогні.
Вино має випаруватися в два рази.

6. Додаємо у форму ще трохи тесту, щоб втопити начинку, і запікаємо оладки приблизно 20 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Проціджуємо соус через марлю, всі спеції, ягоди і яблука нам більше не знадобляться.
Залишилося пряне вино знову ставимо на вогонь. Його ми будемо затягувати кукурудзяним крохмалем. Заморожена вишня буде прикрасою в нашому соусі, тому ми додаємо її в самому фіналі приготування, щоб ягода не загубила форму.

Подивіться, яким глянцевим виходить соус.

Цей блиск ми отримали завдяки кукурудзяному крахмалу.


© 2015-2022  rec.pp.ua