Брускетта

Рецепти салатів

 


500 грам хліба грубого помелу (можна з висівками)
5 столових ложок оливкової олії
4 великих помідори
5 зубчиків часнику
50 грам оливок без кісточок
4 гілочки базиліка
1 чайна ложка бальзамічного оцту


Нарізаємо хліб на шматки товщиною по 1,5 сантиметра.
Викладаємо скибочки хліба на розігріту з оливковою олією сковороду.
Обсмажуємо хліб з одного боку до рум'яної скоринки, з іншого - просто підсушуємо. Тільки дивіться, щоб хліб всередині залишався м'яким.
Помідори миємо й нарізаємо кубиками.
Листя базиліка нарубают.
Часник пропускаємо через прес, залишивши два зубчики цілими.
З'єднуємо всі інгредієнти, солимо і перемішуємо. Оливки нарізаємо кружечками.
Натираємо часником підсмажену сторону остиглого хліба і збризкуємо оливковою олією.
Викладаємо на хліб помідори, прикрашаємо кружальцями оливок, скроплюємо декількома краплями бальзамічного оцту.
Промиваємо базилік, обсушуємо, поділяємо на листочки і прикрашаємо закуску.
Подаємо до столу.

Приємного Вам апетиту!