Пюре яблучне неженка рецепт . Як приготувати яблучне пюре

Відео рецепти

 

Пюре яблучне неженка, рецепт якого простий, стане смачним ласощами на столі. Яблучне пюре Ніженка можна використовувати для прошарку пирогів і тортів, а також подавати на сніданок.













Відмінне відео Яблучне пюре "Ніженка" - відео рецепт - побільше б таких



пюре яблучне неженка рецепт


Сьогодні ми будемо вас вчити, як готується пюре яблучне «неженка». Рецепт цього чудово страви настільки простий, що приготувати солодке пюре з яблук зможе будь який, навіть самий невмілий, кулінар. Ці ласощі можна використовувати як чудесної начинки для млинців або пирогів, крім цього яблучне пюре може послужити в ролі прошарку для тортів. Врахуйте, що для приготування цього частування краще брати не тверді яблука.
Отже, щоб приготувати неймовірно смачне пюре з яблук зі згущеним молоком «неженка» вам потрібні будуть такі продукти:
П'ять кілограмів не кислих, що не дуже твердих яблук ;
Одна стандартна банка згущеного молока;
Половина склянки цукрового піску;
Двохсот мілілітрові стакан питної, чистої води.
Рецепт приготування смачного яблучного пюре «неженка»:
1. Спочатку промийте яблука, потім обсушити плоди і очистіть кожне яблуко від шкірки. Далі розріжте фрукти на четвертинки і видаліть з них сердцевинки, після чого яблучну м'якоть поріжте невеликими шматками.
2. На дно посудини, в якій ви будете готувати ласощі, влийте склянку води (бажано в цих цілях використовувати товстостінну каструлю, щоб пюре не приставало до дна), потім укладіть в неї часточки яблук, накрийте каструлю кришкою і варіть фрукти на повільному вогні, поки плоди не розм'якнуть (на це піде близько тридцяти хвилин). Після цього тушкуйте вогонь під каструлею і ретельно розімніть яблука в однорідне пюре, можете скористатися занурювальним блендером, проте цілком підійде і звичайна толкушка для пюре.
3. Потім в отримане яблучне пюре засипте цукор, перемішайте масу, знову помістіть каструлю на плиту і доведіть ласощі до кипіння. Далі влийте в пюре з яблук згущене молоко, знову закип'ятіть масу і варіть її, періодично помішуючи, протягом п'яти хвилин. Обов'язково стежте, щоб пюре не пригорало до дна каструлі.
4. Далі готове яблучне пюре розкладіть по невеликих, стерильним банкам і закупорьте їх прокип'яченими кришками. Укутайте банки в щільне, теплу ковдру і залиште їх у такому стані до повного охолодження.