Торт «Мурашник»

Кондитерські вироби та випічка, Десерти. Рецепти десертів

 


Торт «Мурашник»

Тісто:

200 г вершкового масла або маргарину
2 яйця
150 мл молока
2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеного соди)
500 г борошна

Крем:
1 баночка вареного згущеного молока (380 г)
200 г вершкового масла

Приготування

Готуємо тісто.
Змішати масло і яйця.

Додати молоко, перемішати.
Додати розпушувач і борошно , замісити не дуже круте тісто.
Скачати його в кулю і покласти в холодильник (не в морозилку) на 1 годину.

Деко змастити маслом або застелити папером для випічки .
Охолоджене тісто порвати на маленькі шматочки.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати до золотистого кольору (близько 15-20 хвилин).

Для приготування крему масло збити міксером до білого.
Додати згущене молоко, збивати до отримання однорідної маси.
Випечене тісто перемішати з кремом.
Викласти гіркою.
При бажанні, можна посипати маком або натертим на дрібній тертці шоколадом.
Дати торту просочитися.