Торт Медовик

Кондитерські вироби та випічка, Десерти. Рецепти десертів

 


Торт Медовик

Інгредієнти:

Для коржів:

2 яйця
100 г м'якого вершкового масла
150 г цукру
2 ст. л. меду
1 ч.л. з гіркою розпушувача
420 г борошна (приблизно)

Для крему:

2 склянки сметани
1 склянка цукру
2 ч.л. ваніль ного цукру

Приготування:

Масло збиваємо з цукром і медом.
Не припиняючи збивати, по одному вбиваємо яйця.
Додаємо змішану з розпушувачем борошно і замішуємо м'яке пластичне тісто.
Ділимо тісто на 6 рівних частин. Вибірвем тарілку, яка буде нам служити лекалом при отбрезаніі країв випечених коржів. Кожну частину розгортаємо в пласт, розмір якого буде трохи більше діаметру цієї самої тарілки.
Випікаємо коржі в розігрітій до 200 градусів духовці до золотистого кольору (приблизно по 5-6 хвилин на корж). Обрізаємо по тарілці і складаємо стопкою.
Сметану збиваємо з цукром до розчинення останнього.
Щедро змащуємо кремом кожен корж.
Обрізки перетворюємо на крихту і обсипаємо нею торт.
Даємо просочитися.