Святкова фарширована курка без кісток

Другі страви

 


Святкова фарширована курка без кісток

Інгредієнти:
- 1 курка
- 1/2 склянки рису
- 300 г фаршу
- 1 цибуля
- 1 баночка грибів
- 2 столові ложки рослинної олії
- 1 столова ложка майонезу
- сіль
- перець
- спеції

Курку обробити, видаливши з неї каркас.
Від грудинки відрізати невеликі смужки м'яса і покласти їх в місці з'єднання курячих ніжок з грудинкою, де залишиться тільки шкіра.

Це робиться для того, щоб м'ясо було рівномірно розподілено по всій поверхні. Посолити, поперчити і посипати спеціями курку з обох сторін.

Залишити курку полежати трохи і зайнятися начинкою.
Відварити рис, взявши дві частини води на одну частину рису.

Подрібнену цибулю обсмажити на сковорідці в рослинному маслі, коли цибуля зарум'яниться, доповісти в нього гриби, заздалегідь злив з них рідина, перемішати.

В окремій чашці змішати всі інгредієнти - фарш, рис і обсмажену цибулю з грибами, не забудьте посолити і поперчити начинку.

Зменшивши в начинці кількість рису, або зовсім прибравши його, можна додати шматочки дрібно порізаного шпику, замінити рис сухариками, додати шматочки сиру. Начинка може бути самою різною. Можна нафарширувати курку просто рисом з родзинками і консервованої вишнею без кісточок.

Курку начинити фаршем, скріпивши краї дерев'яними паличками.

Обмазать майонезом, покласти на лист і поставити в розігріту за 180 ? С духовку на 1,5 - 2 години.