як приготувати Дуже смачний сметанник

Десерти. Рецепти десертів

 


Сметанник - найніжніший пиріг або торт, який готується з тіста на основі сметани. Ці ласощі просто вражає величезною кількістю способів приготування! Безсумнівно лише те, що який би варіант ви не вибрали - це частування незрівнянно смачно! Сьогодні ми даруємо вам рецепт дуже смачного сметанника, який стане прекрасним доповненням до будь чаювання.

Щоб приготувати дуже смачний сметанник, вам знадобиться:

сметана - 500 г
яйця - 5 шт.
Борошно - 500 г
цукор - 500 г
сода (гашене) - 1 ч. л.
Какао - 2 ч. л.
Мак - 100 г
родзинки - 100 г
горіхи подрібнені - 100 г
згущене молоко варена 1 банку

Як приготувати дуже смачний сметанник:

1. Яйця розтерти з цукром, додати борошно, гашене соду і перемішати. В отриману суміш додати сметану і добре перемішати до однорідної консистенції.
2. Тісто розділити на 5 рівних частин. У першу частину додати какао, в другу - мак, в третю - ізюм, у четверту - подрібнені горіхи. У решту тіста не додавати нічого.
3. По черзі випекти п'ять коржів при температурі духовки 180 градусів.
4. Коржі остудити.
5. Змащуючи кожен корж вареним згущеним молоком, сформувати торт наступним чином: корж з какао - корж з маком - корж з родзинками - корж з горіхами - корж без добавок.
6. Якщо залишилася згущене молоко, обмазати нею боковинки торта.
7. Торт поставити в холодильник, щоб коржі добре просочилися кремом.
Для того, щоб зробити ласощі більш ароматним, в процесі приготування тіста слід додати трохи ванільного цукру. Готовий сметанник можна прикрасити подрібненими підсмаженими горішками, різнобарвною присипкою або тертим шоколадом.

Приємного вам апетиту!


© 2015-2022  rec.pp.ua