Варення із зелених помідорів

Консервування

 

Інгредієнти: для рецепта :

  • Помідори зелені дрібні - 1 кг.
  • Цукор - 1 кг.
  • Лимони - 3-4 шт.
  • Кориця - 1 ч.л.
  • Ваніль - 1 пакетик.
  • Сіль - за смаком.

Спосіб приготування рецепту

  • Крок 1 Розведіть у воді сіль (50 г солі на кожні 0,5 л води) і залийте цією водою помідори на 12 годин.
  • Крок 2 Після цього помідори доведіть до кипіння, злийте воду, а плоди промийте кілька разів, щоб повністю видалити сіль.
  • Крок 3 Лимони дрібно натріть разом з цедрою, додайте цукор і зваріть густий сироп.
  • Крок 4 В отриманий сироп перекладіть помідори, додайте корицю, ваніль і варіть на повільному вогні, поки помідори не стануть прозорими.
  • Крок 5 Таке варення краще робити з цілих помідорів, але якщо ви вирішили розрізати овочі на половинки, то робіть це вже після вимочування у солоній воді.

Приємного апетиту!