Варення з журавлини і яблук
Консервування
Інгредієнти: для рецепта : - Свіжі ягоди журавлини - 1 кг.
- Солодкі яблука - 0.5 кг.
- Цукровий пісок - 1 кг.300 р.
- Вода - 500 мл.
Спосіб приготування рецепту - Крок 1 Свіжу журавлину перебрати. Цілі ягоди відібрати, залити холодною водою і акуратно помити. Потім відкинути журавлину на друшляк, дати воді стекти.
- Крок 2 Підготовлені ягоди висипати в киплячу воду, зменшити вогонь до мінімуму і проварити близько 3 хвилин.
- Крок 3 Потім воду злити, залишивши 500 мл. рідини для варення.
- Крок 4 У цю воду всипати цукор, розчинити і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Сироп варити 2-3 хвилини, потім процідити його через складену в кілька шарів марлю і знову поставити на вогонь, поки розчин не закипить.
- Крок 5 Бланшовані ягоди висипати в сироп і варити близько 15 хвилин з моменту закипання. Необхідно стежити, щоб варення не надто бурхливо кипіло. Інакше ягоди швидко розваряться, і варення втратить привабливий вигляд.
- Крок 6 Взяти стиглі соковиті яблука (переважно солодкі, тому що вони не так розварюються), очистити плоди від шкірки і насіння, нарізати невеликими шматочками.
- Крок 7 Свіжу воду довести до кипіння, опустити в окріп нарізані яблука і протомитися на слабкому вогні 5-8 хвилин.
- Крок 8 Бланшовані яблука викласти в ємність з журавлиною і варити варення на слабкому вогні до готовності (приблизно 15-20 хвилин).
- Крок 9 Готове варення тут же розкласти в гарячі простерилізовані банки, накрити гарячими бляшаними кришками і закатати.
Приємного апетиту!
|