Пиріг з куркою в сметані

Запеканки. Рецепти запіканок

 

Інгредієнти: для рецепта :

  • Для начинки:
  • Орегано - 2 гілочки.
  • Сир вершковий - 250 р.
  • Сметана - 300 мл.
  • Борошно - 1 ст.л.
  • Яйце - 2 шт.
  • Сир швейцарський - 60 г.
  • Лук зелений - 1 пучок.
  • Гірчиця - 2 ч. л.
  • Курка (філе) - 400 г.
  • Для тіста:
  • Молоко - 2 ст.л.
  • Яєчні жовтки - 2 шт.
  • Масло вершкове холодне - 180 р.
  • Борошно - 2 склянки.


Спосіб приготування рецепту

  • Крок 1 Приготувати тісто. Масло дрібно нарізати. Борошно просіяти в миску, змішати з маслом і розтерти в крихту. Додати один жовток, 4-5 ст. л. води і збити, щоб вийшло липке тісто. Вимісити на присипаної борошном поверхні до гладкості. Скачати в кулю, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 30 хв.
  • Крок 2 Куряче філе нарізати на великі шматки і потім подрібнити в блендері.
  • Крок 3 У блендері збити вершковий сир разом з яйцями, сметаною, борошном і гірчицею. Додати промиту і подрібнену зелень. Змішати з курячим фаршем.
  • Крок 4 Форму для запікання змастити маслом, застелити пергаментом. 2/3 частини тіста розкачати, викласти у форму, наколоти виделкою і помістити в холодильник на 30 хв. Дістати, покласти пергамент поверх тесту, насипати суху квасолю і випікати в духовці 15 хв. Видалити папір і квасоля, повернути в духовку і готувати ще 15 хв. Охолодити.
  • Крок 5 Викласти начинку в випечений основу смачний пирога.
  • Крок 6 Залишилося тісто розкачати до товщини 3 мм, розрізати на смужки і покласти на начинку у вигляді косою решітки. Обрізати краї, зверху змастити смачний пиріг сумішшю залишився жовтка і молока.
  • Крок 7 Випікати 30 хв., Поки не підрум'яниться.

Приємного апетиту!