Пісочне-бісквітний горіховий пиріг

Кондитерські вироби та випічка

 

Інгредієнти: для рецепта :

  • Борошно - 500 р.
  • Маргарин - 200 г.
  • Цукор - 200 р.
  • Розпушувач - 1 ст.л.
  • Яєчні жовтки - 3 шт.
  • Кефір - 200 мл.
  • Начинка:
  • Борошно - 200 р.
  • Цукор - 200 р.
  • Горіхи - 200-300 г.
  • Ванільний цукор - 1 пакетик.
  • Розпушувач - 1 пакетик.
  • Молоко - 200 мл.
  • Масло вершкове - 200 г.
  • Яєчні білки - 3 шт.

Спосіб приготування рецепту

  • Крок 1 Перетерти масло з борошном, розпушувачем і цукром. Додати жовтки і кефір, замісити легке, пухнасте тісто. Тісто довго не місити. Як тільки зліпиться все в купу - більше не місити. Розділити на 2 частини.
  • Крок 2 Одну частину тіста розкачати за розміром противеня і за допомогою каталки викласти на протвень. (Бортів з тіста не робити).
  • Крок 3 Викласти на тісто начинку.
  • Крок 4 Начинка: Масло розтопити на водяній бані, додати молоко. Збити яєчні білки з цукром до піків і обережно додати до масла з молоком. Всипати подрібнені горіхи, борошно з розпушувачем і ванільним цукром. Перемішати.
  • Крок 5 Розкачати іншу половину тіста і покласти на начинку.
  • Крок 6 Випікати при t 180 градусів приблизно 40-50 хвилин.
  • Крок 7 Готовий смачний пиріг посипати цукровою пудрою.

Приємного апетиту!