Міні-кулеб'яки з лососем по-французьки

Рецепти закусок

 

Інгредієнти: для рецепта :

  • Листкове тісто - 800 г.
  • Рис - 1/3 склянки.
  • Яйця - 2 шт.
  • Філе лосося - 300 р.
  • Печериці (або білі) - 60 г.
  • Лук-шалот - 1 шт.
  • Масло - для смаження.
  • Сіль, перець - за смаком.

Спосіб приготування рецепту

  • Крок 1 Відварити яйця, остудити, очистити.
  • Крок 2 Рис відварити в підсоленій воді. Остудити.
  • Крок 3 Цибулю дрібно нарізати і спасерувати на вершковому або топленому маслі.
  • Крок 4 Гриби нарізати якомога дрібніше і додати до цибулі і разом обсмажити.
  • Крок 5 У миску покласти 5 ст. ложок (за кількістю кулеб'як) рису, гриби з цибулею, посолити, поперчити і добре перемішати. Приблизно розділити начинку на 5 частин.
  • Крок 6 Нарізати лосося невеликими плоскими смужками, яйця кружечками.
  • Крок 7 Вийняти тісто з холодильника, розгорнути, якщо треба, подкатать тонший, розрізати уздовж навпіл і кожну половину ще на п'ять частин.
  • Крок 8 У шаховому порядку (так зручніше буде працювати) покласти на середину кожного шматочка тіста спочатку рис з грибами і цибулею, потім плоскі смужки лосося, а потім по кухоль яйця. Посолити, поперчити. Накрити начинку зверху іншим шаром тіста. Ні в якому разі не натягайте верхній шматок тіста - воно таке тонке, що порветься. Найкраще, піднявши нижній край тесту, защипувати його, загортаючи на верхній.
  • Крок 9 На деко постелити пергамент і на нього викласти кулеб'яки. Яйце збовтати і Cмазать кулеб'яки. Поставити деко в розігріту духовку на 25-30 хвилин.

Приємного апетиту!


© 2015-2022  rec.pp.ua