Заливне з печериць

Другі страви

 

Інгредієнти: для рецепта : ::

- Шампіньйони - 300 г,
- грибний бульйон - один стакан,
- желатин - 15 грамів,
Для прикраси:
- яйця курячі або перепелині - 3 - 6 штук,
- овочі, зелень,
- сіль.


Спосіб приготування страви:

Гриби очистити, помити, обсушити паперовою серветкою або рушником. Нарізати печериці великими шматочками.
Гриби залити водою, посолити і відварити. Печериці варяться досить швидко, кілька хвилин. Потім печериці відкинути на друшляк, злити бульйон. Грибний бульйон злити в миску. Він стане в нагоді.
Яйця зварити круто, очистити і нарізати шматочками. Овочі також нарізати на часточки. Зелень крупно нарізати.
Желатин залити невеликою кількістю холодної води і залишити, щоб набух.
Грибний бульйон поставити на вогонь і розігріти, але не кип'ятити. Попередньо додати в нього набряклий желатин.
Приготувати порційні формочки і акуратно розкласти в них гриби, овочі та яйця, зелень. Зверху знову покласти шампіньйони. Дуже акуратно залити все грибним відваром.
Заливне з печериць охолодити при кімнатній температурі і поставити для застигання в холодильник.