Пиріжки на кислому молоці

Борошняні страви

 


Інгредієнти: для рецепта : ::

- кисле домашнє молоко - 170 мл.
- 12 чайн. лож. солі
- 12 чайн.ложю соди
- борошно - 250 гр.
- Рослинного масла
Начинка:
- картопля - 5 шт.
- Цибулина
- рослинна олія
- гриби
- сіль, перець


Спосіб приготування страви:

Домашнє молоко повинне добре прокиснути, утворюючи рідку сирну масу. Якщо кисле молоко якийсь час зберігалося в холодильнику - не біда, головне щоб не згіркло.
Налийте в глибоку миску 170 г кислого молока і насипте в нього по 1/2 чайної ложки солі та соди, перемішайте.
Борошно просійте через сито прямо над мискою з кислим молоком, а потім замісіть м'яке тісто, липнуче до рук. Наприкінці замісу додайте в кілька прийомів полстоловой ложки рослинної олії і тісто перестане липнути. Місіть тісто до тягнучості, а потім накрийте полотенечком і залиште підійти.
Тим часом очітстіте 3 - 5 картоплин, залежно від розміру, промийте і наріжте подрібніше. Залийте картоплю водою і ставте варити.
Відваріть картоплю до готовності, підсолити після закипання.
Поки картопля вариться, обсмажте на олії подрібнену невелику цибулину. Дуже смачно, якщо до цибулі додати хоч трохи подрібнених печериць. Чи не пересмажувати цибулю та гриби, а доведіть до золотистого.
Зцідіть всю воду з вареної картоплі.
Зітреш картоплю Картоплем'ялки, а потім додайте цибульний-грибну суміш і поперчіть. Знову потовчіть все, щоб в картоплі не залишилося грудочок. Спробуйте на смак і додайте, якщо треба солі і перцю.
Налийте в сковороду півсклянки олії і нагрійте на повільному вогні.
Відщипуємо від тесту шматочки і форми з них коржики. Щоб було менше борошна, розплющуйте тісто на долоні, роблячи його товщиною 3 - 4 мм.
На середину тесту кладіть по повній ложці картопляного фаршу і з'єднувати краю. Сформовані пиріжки викладайте на сковорідку і обсмажуйте з двох боків до рум'яної.
Готові пиріжки складайте в мисочку і накривайте полотенечком.
Через 3 - 5 хвилин пиріжки можна подавати на стіл.
До речі, ці пиріжки смачні і нетвердою навіть наступного дня після приготування.