Буряк, консервована з цибулею

Консервування

 

Інгредієнти: для рецепта : ::

1 кг буряка, 3 цибулини, по 0,4 г чорного і запашного перцю, 2-3 лаврових аркуша, 180 г солі.
Заливка: на 1 л води - 60 г солі.

Приготування:

1. Свіжу буряк вимити і варити 1,5-2 ч.

2. Дати охолонути, очистити і нарізати кубиками або пластинками завтовшки 7-8 мм.

3. Лук очистити і нарізати кружечками завтовшки 4-6 мм.

4. Нарізану буряк розкласти по банках, пересипати цибулею і прянощами.

5. Залити гарячим розсолом і стерилізувати в киплячій воді: 0,5-літрові банки - 40 хв, літрові -50 хв.

6. Використовувати для приготування салатів, вінегретів, гарнірів.