Неаполітанська піца

Піца. Рецепти піц

 

Вам знадобиться

Дріжджі сухі активні 3 г
Цукор-пісок 2 г
Борошно пшеничне 120 г
Оливкова олія 50 мл
Сіль ? ч.л.
Маслини без кісточки 50 г
Часник часточки 1 шт.
Помідори Черрі 50 г
Сир 50 г
Лук-шалот 20 г
Базилік свіжий зелений 10 г
Орегано ? ч.л.
Чебрець 2 г

Соковита піца на хрусткому дріжджовому тісті. Піца виходить невеликий, тому інгредієнти краще брати мініатюрні - черрі, цибуля-шалот.
Інгредієнти: для рецепта :: 1-го етапу:
Дріжджі сухі активні 3 г
Цукор-пісок 2 г



Змішайте половину чайної ложки сухих дріжджів з цукром (чверть ч.л.) і теплою водою (чверть склянки) і залиште суміш на 15 хвилин.
Інгредієнти: для рецепта :: 2-го етапу:
Борошно пшеничне 120 г
Оливкова олія 30 мл
Сіль 0.25 ч.л.



На стіл просійте борошно, зробіть у середині поглиблення. Насипте туди сіль, влийте 2 столові ложки олії і опару.



Акуратно замісіть тісто, поступово змішуючи рідини з борошном. Місіть пару хвилин, щоб тісто не липло до рук. Відставте тісто в тепле місце на півгодини, щоб воно підійшло.
Інгредієнти: для рецепта :: 4-го етапу:
Маслини без кісточки 50 г
Часник часточки 1 шт.
Помідори Черрі 50 г
Сир 50 г
Лук-шалот 20 г
Базилік свіжий зелений 10 г



Тим часом приготуємо все для начинки. Чотири-п'ять помідорів черрі поріжте поперек на три кружечка кожен, сир (шість-сім кульок Моцарелли) - невеликими кубиками, цибулину - кільцями. Часник дрібно порубати, маслини (8 штук) теж поперек. Зелень помийте і розберіть на листочки.
Інгредієнти: для рецепта :: 5-го етапу:
Орегано 0.25 ч. л.
Оливкова олія 20 мл
Чебрець 2 г
Сіль 0.25 ч.л.



Дно каструлі змастіть маслом. Підійшло тісто потрібно обминути і розподілити по дну і теж змастити маслом поверхню. Розкладіть гуртки помідорів, на них цибулю, на цибулю сир (заповнюючи сиром простору між помідорами). Зверху розподіліть маслини, часник, зелень. Посипте піцу сушеним орегано, чебрецем і сіллю, а зверху збризніть маслом.



Поставте каструлю, накриту кришкою, на самий маленький вогонь. Піца буде випікатися близько 15-20 хвилин, при цьому кожні 5 хвилин потрібно протирати серветкою внутрішню поверхню кришки (на ній буде утворюватися конденсат). Після цього піцу прикрасьте зеленню і можна подавати.


Приємного апетиту!


© 2015-2022  rec.pp.ua