Неаполітанська піца Піца. Рецепти піц Вам знадобиться Дріжджі сухі активні 3 г Цукор-пісок 2 г Борошно пшеничне 120 г Оливкова олія 50 мл Сіль ? ч.л. Маслини без кісточки 50 г Часник часточки 1 шт. Помідори Черрі 50 г Сир 50 г Лук-шалот 20 г Базилік свіжий зелений 10 г Орегано ? ч.л. Чебрець 2 г Соковита піца на хрусткому дріжджовому тісті. Піца виходить невеликий, тому інгредієнти краще брати мініатюрні - черрі, цибуля-шалот. Інгредієнти: для рецепта :: 1-го етапу: Дріжджі сухі активні 3 г Цукор-пісок 2 г Змішайте половину чайної ложки сухих дріжджів з цукром (чверть ч.л.) і теплою водою (чверть склянки) і залиште суміш на 15 хвилин. Інгредієнти: для рецепта :: 2-го етапу: Борошно пшеничне 120 г Оливкова олія 30 мл Сіль 0.25 ч.л. На стіл просійте борошно, зробіть у середині поглиблення. Насипте туди сіль, влийте 2 столові ложки олії і опару. Акуратно замісіть тісто, поступово змішуючи рідини з борошном. Місіть пару хвилин, щоб тісто не липло до рук. Відставте тісто в тепле місце на півгодини, щоб воно підійшло. Інгредієнти: для рецепта :: 4-го етапу: Маслини без кісточки 50 г Часник часточки 1 шт. Помідори Черрі 50 г Сир 50 г Лук-шалот 20 г Базилік свіжий зелений 10 г Тим часом приготуємо все для начинки. Чотири-п'ять помідорів черрі поріжте поперек на три кружечка кожен, сир (шість-сім кульок Моцарелли) - невеликими кубиками, цибулину - кільцями. Часник дрібно порубати, маслини (8 штук) теж поперек. Зелень помийте і розберіть на листочки. Інгредієнти: для рецепта :: 5-го етапу: Орегано 0.25 ч. л. Оливкова олія 20 мл Чебрець 2 г Сіль 0.25 ч.л. Дно каструлі змастіть маслом. Підійшло тісто потрібно обминути і розподілити по дну і теж змастити маслом поверхню. Розкладіть гуртки помідорів, на них цибулю, на цибулю сир (заповнюючи сиром простору між помідорами). Зверху розподіліть маслини, часник, зелень. Посипте піцу сушеним орегано, чебрецем і сіллю, а зверху збризніть маслом. Поставте каструлю, накриту кришкою, на самий маленький вогонь. Піца буде випікатися близько 15-20 хвилин, при цьому кожні 5 хвилин потрібно протирати серветкою внутрішню поверхню кришки (на ній буде утворюватися конденсат). Після цього піцу прикрасьте зеленню і можна подавати. Приємного апетиту! |
Категорії
Найсмачніші рецепти